Teemail Spam Buster

(English version here)

TeeMail SpamBuster (TSB) er et program som fjerner spam epost før den når innboksen din. TSM sitter som et mellomledd på din PC mellom din epostserver og epostleseren. Den er sin egen, lille epostserver som behandler all epost som kommer inn. Spam blir silt ut øyeblikkelig, basert på en kombinasjon av epostens avsendersadresse, emne og innhold.

Her er et eksempel på noen spamdefinisjoner.

I det øverste vinduet er noen kjente spamadresser ført opp. Eksempelvis happyoffers. Det betyr at uansett om spam kommer fra offer1@happyoffers.com, newoffers@happyoffers.net eller hva denne spammeren måtte skjule seg bak, så lenge happyoffers finnes i avsenders adresse, vil all epost derfra betraktes som spam.

I det andre vinduet setter du opp klassiske emner som skal blokkeres. I dette tilfellet vil all epost som har get paid i emnet vli avvist, uansett om det står med store eller små boskstaver, eller som en kombinasjon av store og små bokstaver. Her fyller du ut emner som "giveaway vacation", "breast enlargement"osv.

Vindu nr. 3 inneholder fragmenter av spam meldingstekster som skal blokkeres.

Det nederste vinduet inneholder epostadresser som, uansett innhold, vil bli sluppet igjennom. Disse epostadressene betraktes som en venneliste. Legg merke til at epostadressen ikke trenger å være fullstendig. Domenenavn kan også være fragmenter av et gyldig domenenavn eller epostadresse.

Når TSB kjøres vil ikonet normalt ligge i oppgavelinja ved siden av klokka, nede til høyre av skjermen. Når innkommende epost behandles blinker ikonet hvitt og rødt.

 

Skjermbildet nedenfor viser selve hovedvinduet :

Her vises eksempel på de kontoene som TSB er satt opp til å kontrollere for spam. TSB kan handtere et ubegrenset antall epostkontoer.

Tablået viser sammendrag (statistikk) for all innkommet epost. Fanen "Spam Pool" viser en tilsvarende oversikt over antatt spam. Denne har i tillegg et forhåndsvisningsvindu som gjør at du kan restituere slettede spammailer om ønskelig. Det kan jo hende at en antatt spam egentlig ikke er det, og da er det greitt å kunne oppdatere blokkaden av epost fra denne avsenderen.

Fanen merket "Accounts" er hvor du fører opp alle dine epostkontoer med brukernavn og passord. TSB har en smart løsning som gjør dette veldig enkelt.

 

Som alle gode produkter har TSB en fornuftig pris. Hver lisens koster kun 200 kroner til dekning av porto / forsendelse / lisensbehandling. TSB virker like godt med alle typer av epostklienter der man eksplisitt må fylle inn brukernavn, kontonavn og passord. Eksempelvis MS Outlook, Outlook Express, Opera og de aller fleste andre klientene.

TSB er spesielt velegnet for barnefamilier som vil sile ut uøsnket - ofte pornografiske - eposter. Og for alle andre som er irritert over å få innboksen sin fylt opp av meningsløs spam. Sammen med TSB får du en bruksanvisning hvordan du setter opp programmet til å betjene kontoene dine, sammen med gode råd for å unngå irriterende spam.

 

Oppdatert 26.09.03